Halal family day 2024 / Nurul Faizah M. Asrar and Dr Nabilah Huda Zaim - M. Asrar, Nurul Faizah; Zaim, Nabilah Huda (Universiti Teknologi MARA, Negeri Sembilan, 2024)
Sabtu 11 Mei 2024 - Persatuan Diploma Pengurusan Halaltelah menganjurkan satu program hari sukan iaitu Halal Family Day 2024. Halal Family Day ini diadakan tidak lain tidak bukan adalah untuk memupuk ukhwah para pelajar dan para pensyarah ACIS khususnya. Program ini juga melibatkan semua AJK PDPH, pelajar ACIS serta pensyarah ACIS yang berkelapangan untuk turut hadir memeriahkan program HFD 2024. HFD 2024 diadakan di padang UiTM Kampus Kuala Pilah. Untuk pengetahuan, semasa program ini berlangsung pihak PDPH telah membuka 9 tapak gerai untuk disewa oleh mana-mana kelab atau persatuan untuk membuat jualan. Program ini dibawah arahan Nuurul Faizah binti M.Asrar. Program ini bermula jam 7:00 pagi iaitu dimulai dengan persiapan tempat dan persediaan pembukaan gerai oleh kelab-kelab persatuan. Terdapat beberapa kelab persatuan termasuk pelajar yang membuka gerai dan pada pagi tersebut mereka datang lebih awal untuk persiapan gerai masing-masing. Seterusnya pada jam 7:40 ketibaan Koordinator ACIS Dr Hasif bin Jaafar dan para pensyarah lain yang turut sama mengikuti program Halal Family Day 2024. Pada masa yang sama juga, para peserta yang menyertai pertandingan yang diadakan hadir dan membuat pendaftaran pada pagi itu. Selepas semua peserta, pensyarah dan penonton hadir, program terus dimulakan dengan bacaan doa daripada Ariff Haözee sekali gus dengan kata alu-aluan daripada Koordinator ACIS, Dr Hasif bin Jaafar.