Webinar Rintangan Bukan Halangan: kisah inspirasi ke arah kecemerlangan akademik anjuran APB Kampus Perlis membarakan semangat para penyelidik / Chee Sie Ching and Lew Ya Ling - Chee, Sie Ching; Lew, Ya Ling (2024)
Jawatankuasa Penyelidikan, Geran, Penulisan dan RIG Akademi Pengajian Bahasa, UiTM Perlis telah berjaya menganjurkan webinar “Rintangan Bukan Halangan: Kisah Inspirasi ke Arah Kecemerlangan Akademik” pada 10 Mei 2024 (3pm), dalam talian Webex. Webinar ini bertujuan untuk memberi inspirasi kepada para pensyarah dan penuntut ilmu untuk terus menimba ilmu tanpa putus asa serta membuat penyelidikan secara berterusan. Pihak penganjur juga berharap webinar ini dapat dijadikan sebagai tanda penghargaan kepada para pensyarah dan mahasiawa-mahasiswi yang kurang upaya dan seterusnya mendorong mereka untuk terus berusaha dalam kesemua aspek kehidupan.