Rancangan Struktur Negeri Perlis 2040: mengajar pelajar etika dan profesional / Muhammad Amin Farhan Rosli - Rosli, Muhammad Amin Farhan (2024)
22 Januari 2024, Puncak Alam – Pelajar – pelajar semester 5 dari Pusat Pengajian Perancangan Bandar dan Wilayah,UITM Kampus Puncak Alam telah melaksanakan tugas akademik semester ini dengan jayanya. Mereka telah ditugaskan untuk menjalankan Rancangan Struktur Negeri Perlis (kajian semula) 2040. Rancangan Struktur (RS) merupakan suatu pernyataan bertulis yang menerangkan dasar-dasar serta cadangan pemajuan dan penggunaan tanah di sesebuah negeri yang disediakan selaras dengan peruntukan Seksyen 8, Akta Perancangan Bandar dan Desa 1976 (Akta 172).