Akhlak dalam pembentukan jati diri muslim / Profesor Madya Mohd Shabri Ismail - Ismail, Mohd Shabri (Universiti Teknologi MARA, Kedah, 2013)
Bab terakhir dalam buku ini menghuraikan pengertian moral,etika dan akhlak, membincangkan kategori akhlak, menyentuh kaedah atau cara untuk memantapkan akhlak serta menghuraikan cabaran-cabaran yang ditempuhi oleh setiap Muslim dalam memperkasakan akhlak dan jati diri Muslim.