Konsep ibadah membina insan berkualiti / Profesor Madya Wan Asma’a Wan Abu Bakar and Dr. Mohd Asmadi Yakob - Yakob, Mohd Asmadi; Wan Abu Bakar, Wan Asma’a (Universiti Teknologi MARA, Kedah, 2013)
Bab ini membincangkan pengertian ibadah, menghuraikan tujuan ibadah dilaksanakan, asas-asas dalam melaksanakan ibadah,keistimewaan ibadah dalam Islam, kesan perlaksanaan ibadah dalam membentuk peribadi dan ummah yang cemerlang, kesan mengabaikan ibadah dalam kehidupan serta cara untuk memantapkan lagi ibadah.