FREEMARKET 6.0 / Siti Azlina Rosli - Rosli, Siti Azlina (Unit Penerbitan Jabatan Sains Gunaan, 2024)
Program FREE MARKET 6.0 pada kali ini adalah kesinambungan daripada FREE MARKET 5.0 (RAMADHAN RAYA 2023) yang telah diadakan pada bulan April lepas. Dijemput lagi untuk kali ketiga pada tahun ini, Jabatan Sains Gunaan (JSG) tidak melepaskan peluang untuk turut serta memeriahkan suasana program tersebut setelah dijemput oleh pihak Akademi Pembangunan PKS dan Keusahawanan Malaysia (MASMED) UiTM Cawangan Pulau Pinang. Sama seperti program FREE MARKET 5.0, program pada kali ini juga diadakan pada awal semester iaitu pada minggu ketiga semester Oktober 2023 – Februari 2024 bagi menyambut kedatangan semua pelajar baharu dan pelajar lama yang telah mendaftar masuk ke UiTM Cawangan Pulau Pinang. Masih berkonsepkan pemberian barangan terpakai atau barangan baharu secara PERCUMA kepada golongan asnaf, B40 dan warga UITM Cawangan Pulau Pinang yang berminat, tema untuk program pada kali ini adalah “vibrants color”.