Bengkel kurikulum program baru / Nurul Izza Husin and Marina Mokhtar - Husin, Nurul Izza; Mokhtar, Marina (Unit Penerbitan Jabatan Sains Gunaan, 2024)
18 November 2023, Jawatankuasa Pelaksana (Kurikulum) Program Pra-Diploma Kejuruteraan telah menganjurkan bengkel Penyediaan Kertas Cadangan Kurikulum program baru iaitu Pra-Diploma Kejuruteraan. Bengkel yang diketuai oleh Dr Yusnita Mohd Ali, dari Pusat Pengajian Kejuruteraan Elektrik (PPKE) Kampus Pulau Pinang, diadakan bagi menyiapkan rekabentuk dan pelan pengajian lengkap untuk program baru tersebut. Beberapa orang pensyarah dari JSG turut terlibat iaitu En Sharaf Ahmad, En. Mohd Haris Ridzuan Ooi Abdullah, Puan Marina Mokhtar dan Puan Nurul Izza Husin. Turut serta adalah wakil dari Pengajian Kejuruteraan, Jabatan Sains Komputer dan Matematik serta Akademi Pengajian Bahasa. Antara agenda bengkel ini adalah penyediaan pemetaan kursus serta pemurnian dokumen-dokumen berkaitan kurikulum. Bengkel selama satu hari ini diharap dapat memberi ruang dan peluang perbincangan berkenaan kurikulum kepada para pensyarah yang terlibat.