Road to SPM: SMKTAT / Marina Mokhtar and Suhaiza Hasan - Mokhtar, Marina; Hasan, Suhaiza (Unit Penerbitan Jabatan Sains Gunaan, 2024)
“Dimana ada kemahuan disitu ada highway” Mahu mencapai kejayaan pastinya dengan laluan jalan pilihan…perlu dilalui dengan halangan demi halangan, ujian demi ujian! Ayuh, pasang impian! Sesi motivasi yang disampaikan oleh Puan Suhaiza Hasan ini telah diadakan di bilik mesyuarata di SMK Telok Air Tawar. Sesi perkongsian mengenai peluang menyambung pengajian juga turut dibantu oleh ChM Marina Mokhtar dan Cik Nor Azimah Idris dari Jabatan Sains Komputer dan Matematik bersama 80 orang pelajar Tingkatan 5 dengan tajuk “ Ke mana hala tuju ”. Sesi yang diadakan pada 22 Ogos 2023 yang lalu adalah atas pelawaan alumni sekolah yang juga merupakan anak kepada salah seorang staf UiTM Cawangan Pulau Pinang iaitu, En Mazli bin Din. Sesi selama dua jam ini mendapat kerjasama yang baik daripada pelajar dan guru. Semoga dengan sesi perkongsian dan motivasi ini, akan melonjakkan lagi semangat dan keyakinan diri sebelum menghadapi peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia di penghujung tahun 2023 kelak.