Penempatan kegiatan perkilangan, pembandaran dan pembangunan reginal di Semenanjung Malaysia - Anuwar Ali, (Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), 1983)
Tujuan utama kajian ini ialah untuk membuat satu analisis mengenai penempatan kegiatan perkilangan di Semenanjung Malaysia dalam konteks pertumbuhan bandar dan proses perbandaran dan seterusnya melihat implikasinya ke atas perkembangan ekonomi reginal.