Membina kepahlawanan cinta wanita menurut Risalah Nur - Fatah Yasin, Raudlotul Firdaus; Mohammad Rizat Khan, Nurdiyana Najihah (Cahaya Hati Training and Consultancy, 2022)
Cinta itu adalah satu fitrah yang dihadiahkan kepada manusia tanpa kehendak dan ikhtiar dari manusia itu sendiri. Namun, tanggungjawab kita sebagai manusia untuk mensalurkan cinta itu kearah yang benar kepada jalan yang berlandaskan syariat Allah. Jadikanlah fitrah inisebagai alat untuk meraih cinta Allah dan usah terpedaya dengan dorongan hawa nafsu semata-mata. Bab ini membicangkan kaedah melorongkan cinta yang dimiliki oleh wanita sehingga dikenali sebagai Syafaqah seorang wanita mengikut acuan yang benar sehingga menatijahkan ganjaran bukan sahaja di syurga bahkan ketika di dunia lagi.