Asnaf Ibn al-Sabil & amalannya di Malaysia - Ismail, Halim (PUSTAKA SALAM, 2022)
Asnaf Ibn al-Sabīl ialah asnaf yang menerima agihan zakat menurut ketentuan al-Quran. Buku ini akan membahaskan tentang pengertian zakat, dalil pensyariatan zakat, asnaf zakat, objektif agihan zakat dalam Islam, prinsip-prinsip pengagihan dana zakat, kadar agihan zakat kepada asnaf serta asnaf asnaf Ibn al-Sabīl menurut perbahasan ulama.