Kristianisasi di Tanah Melayu-Malaysia: sejarah, isu dan cabaran dakwah Islamiah. - Rashid, Ungaran; Mohd Amin, Wan Mohd Azam; Ahmad, Masitoh (Kulliyyah of Islamic Revealed Knowledge and Human Sciences, 2022)
Buku ini menjawab persoalan-persoalan berikut: Apakah ancaman gerakan Kristianisasi di Tanah Melayu-Malaysia adalah satu mitos atau realiti? Jika ia benar-benar wujud daripada manakah ia datang dan bilakah ia bermula? BAgaimana pula dengan pengaruh semasa kesan daripada gerakan Kristianiti itu? Gerakan Kristianiti yang dimaksudkan itu daripada aliran atau mazhab yang mana? Dan banyak lagi. Buku ini menyajikan data dan fakta yang tuntas mengenai topik yang dibahaskan secara akademik bagi rujukan para pembaca sekalian.