Si kecil anda ingin belajar berpuasa? - Abd Rahman, Mohd Aizuddin (Malaysian Integrated Medical Professionals Association, 2022)
Bulan Ramadan merupakan bulan yang dinanti-nantikan oleh umat Islam saban tahun. Ini adalah kerana di dalam bulan Ramadan, umat Islam berpeluang menunaikan ibadah puasa selama sebulan. Puasa memberi banyak kelebihan dari sudut kesihatan, selain mendidik nilai-nilai murni seperti sentiasa bersabar, banyak memberi sedekah dan tidak membazir.