Dua bahagi dua, dapat satu! - Md Nor, Siti Azizah (Ulul Albab Publication, 2021)
Pada umumnya, himpunan anekdot dan cerpen dalam buku ini memerihalkan pengalaman hidup penulis dalam pelbagai situasi - gelisah, cemas, panik, insaf dan syukur. Segala musibah besar ataupun kecil ialah ujian daripada Allah SWT yang amat bermakna untuk peneguhan akidah kita. Akhirnya kepada Allah SWT juga tempat kita mengadu dan meminta pertolongan. Dengan amalan sedekah, fadilatnya banyak memberikan kebaikan kepada manusia, antaranya termasuklah dapat menghindari bala dan bahaya, menambahkan rezeki, memanjangkan usia dan mempermudah urusan kehidupan kita. Sebagai hamba, bersedekahlah kerana pasti Allah SWT akan memberikan pertolongan-Nya.