Tahajud untuk insan terpilih - Md Nor, Siti Azizah (Kalam Ilham Cipta Press, 2021)
Kehadiran bulan Ramadan sentiasa dinantikan oleh umat Islam khususnya. Sebulan menahan diri daripada lapar dan dahaga menyuntik kekuatan iman dan takwa seseorang hamba kepada Pencipta. Para penulis anekdot seluruh negara bergabung idea, berkongsi ilham, pengalaman dan rasa menghidangkan pelbagai kisah bertemakan Ramadan. Buku Anekdot Ramadan: Himpunan Cerita Di Bulan Puasa menghimpunkan 60 cerita anekdot kontemporari karya 44 orang penulis. Hayati garapan cerita-cerita yangmemukau hati disulami suka duka dan suntikan nilai-nilai pengajaran yang pasti memaut hati pembaca. Ujian dan cabaran menempuh bulan Ramadan amat menduga kesabaran, ketabahan dan keutuhan rohani serta jasmani. Tentunya perkongsian pelbagai cerita oleh penulis-penulis kreatif ini menyentuh pemikiran dan emosi. Istimewanya Ramadan sentiasa membuka lembaran baharu dalam episod kehidupan kita.