The Muara: A Living River Lab in Muar (Versi Bahasa Melayu) - Abd Rahman, Nur Hidayah; Nopiah, Julaina; Suhaimi, Mohamad Suhaizi; Razali, Khairil Azwar; Ramdzan Ali, Al Amirul Eimer (Kulliyyah of Languages and Management, 2021)
Buku mewah ini adalah sebuah kompilasi kisah-kisah kejayaan yang merangkumi transformatif pengajaran dan pembelajaran untuk Kulliyyah Bahasa dan Pengurusan, KLM. Kompilasi ini telah diterjemahkan melalui inisiatif projek flagship sebagai platform untuk menyumbang kepada masyarakat dengan meneliti masalah dan isu-isu yang berkaitan dengan sosial, ekonomi dan persekitaran di sekitar kawasan Muar. Projek flagship ini telah dimulakan pada bulan Ogos 2018, dan telah disenaraikan sebagai salah satu inisiatif projek utama dalam Pelan Hala Tuju IIUM 2019-2020 (IIUM Roadmap 2019-2020).