Kebolehpasaran graduan dan kesesuaian kurikulum program ekonomi di universiti tempatan - Hj. Ahmad, Siti Aznor; Samsudin, Shamzaeffa; Shariff, Siti Halijjah; Denan, Zarina; Rameli@Ramli, Norimah; Abdul Jalil, Norasibah; Wan Ngah, Wan Azman; Niaz Ahmad, Mohd. Naseem; Zakaria, Roza Hazli; Tee, Chee Lip; Ahmad, Nursilah; Mohamad, Noorihsan; et al. (Ministry of Higher Education, 2020)
Kajian ini bertujuan untuk menganalisis kesesuaian program ekonomi yang ditawarkan di universiti-universiti seluruh Malaysia dengan perkembangan ekonomi dunia dan juga masalah kebolehpasaran graduan program ekonomi. Objektif khusus kajian ini adalah untuk: