Pendekatan Komunikasi dalam Penyuntingan Buku Agama Berbahasa Melayu - Suhaimi, Mohamad Suhaizi; Sha'ri, Sharil Nizam (Penerbit UPM, 2021)
Buku ini diharap dapat membantu para editor buku agama dalam menjalankan gerak kerja penyuntingan yang umum mengetahui terdapat bahan bacaan ayat suci al-Quran dan hadis. Gerak kerja atau gaya penerbitan sedia ada bagi setiap syarikat mungkin masih relevan, namun buku ini memberi tumpuan khusus kepada penyuntingan bahan bacaan agama berbahasa Melayu. Oleh itu, penting untuk para editor menambah baik ilmu yang ditekuni seiring dengan perkembangan ilmu penerbitan dan penyuntingan tempatan mahupun luar negara.