Kamus Saku: Dialek Suku Kaum Jakun Lenga - Mohamad Noor, Mohamad Yusrizal (Kulliyyah of Languages and Management, IIUM, 2021)
Kamus saku ini menghimpunkan bilangan perkataan dalam dialek suku kaum Jakun mengikut abjad. Himpunan perkataan ini merupakan satu usaha murni untuk memelihara dialek suku kaum orang asal yang dilihat kian terancam ditelan arus pemodenan. Selain itu, kamus saku ini merupakan salah satu dapatan bagi Flagship Tirkah Rimba yang merupakan salah satu projek kajian di bawah Office for Strategy and Institutional Change, Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM).