Memahami hak pengguna pengangkutan awam - Ismail, Suzi Fadhilah (MalaysiaGazette, 2021)
PENGANGKUTAN awam adalah salah satu alternatif yang praktikal untuk mereka yang bekerja di kota metropolitan seperti Kuala Lumpur, termasuk juga di bandar-bandar besar lain juga di seluruh Malaysia. Selain dari bas, teksi dan perkhidmatan e-hailing, tren Transit Aliran Ringan (LRT) selalunya menjadi pilihan disebabkan faktor lokasi, kemudahan, kecekapan dan kadar tambang yang berpatutan. Penulis sendiri pernah menggunakan perkhidmatan LRT selama hampir 3 tahun ketika bekerja di salah sebuah bank di ibu kota.