Transformasi pembangunan hartanah wakaf - Sulaiman, Syahnaz; Hasan, Aznan; Mahamood, Siti Mashitoh; Sulaiman @ Mohamad, Ahmad Azam (Universiti Sains Islam Malaysia, 2021)
Kepesatan pembangunan industri kewangan Islam sewajarnya turut dapat dilimpahkan untuk kemajuan institusi filantrofi Islam seperti wakaf menerusi aplikasi instrumen kewangan kontemporari misalnya seperti Amanah Hartanah Islam atau Real Estate Investment Trust (I-REIT) bagi memberi nilai tumbuh selain menyerlahkan potensi sebenar aset - aset milik umat islam. Pebahasan bagi membuka kunci nilai aset wakaf terpendam menerusi struktur I-REIT merupakan fokus utama buku ini.