Panduan pencegahan & pengendalian kes berisiko malnutrisi dalam kalangan kanak-kanak bawah 5 tahun - Othman, Anisza; Abdul Aziz, Azlina; Md Salleh, Hafizah; Hong, Janet Yeow Hua; Raib, Junidah; Lim, Lyndia Li Wen; Sulaiman, Monaliza; Sappar, Rasidah; Sa'eh, Roziah; Gopal Krishnan, Sheila; Wan Mahmood, Wan Fazlily; Supian, Ziti Akhtar; et al. (Family Health Development Division Ministry of Health in Collaboration with World Health Organization (WHO), 2020)
Garispanduan ini dibangunkan bagi menyeragamkan amalan dan prosedur pengendalian kes kanak-kanak berisiko berlebihan atau kekurangan berat badan di fasiliti kesihatan serta memberi panduan kepada anggota kesihatan dalam memberi khidmat nasihat yang bersesuaian kepada kanak-kanak bawah 5 tahun. Khidmat nasihat di dalam panduan ini meliputi keseluruhan gaya hidup kanak-kanak iaitu daripada aspek pemakanan, aktiviti fizikal, kawalan ‘screen time’ serta penjagaan tidur yang sihat.