Norma Baharu: Cabaran Pengajaran Digital secara maya pasca COVID 19 - Nik Abdullah, Nik Md. Saiful Azizi; Ali, Rohani; Muhammad Isa, Rabi'atul Athirah (2020)
Kajian ini membincangkan cabaran yang dilalui oleh guru dan murid dalam proses pengajaran dan pembelajaran sepanjang berlakunya pandemik Covid-19. • Bermula dari langkah Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dikeluarkan, bermula episod baru dalam pengajaran guru. Jika sebelum ini pengajaran secara bersemuka adalah langkah terbaik untuk memberi kefahaman kepada murid, namun sekarang guru tidak dapat lari dari arus perubahan dan kemodenan serta mengikut perkembangan semasa yang berlaku di sekeliling mereka.