Ekonomi akhir zaman dan cabaran kewangan bagi insan beriman - Fatah Yasin, Raudlotul Firdaus; Mohd Arshad, Ahmad 'Arif (IIUM Press, 2021)
Dalam bab ini penulis cuba mengupas beberapa hadis yang berkaitan dengan tanda-tanda akhir zaman yang menjurus kepada cabaran ekonomi dan kewangan yang akan dihadapi oleh orang yang beriman, seterusnya mencari beberapa petunjuk wahyu untuk membantu mereka agar dapat melindungi jua membebaskan diri dari cengkaman yang mampu menjejaskan akidah, khususnya bagi mereka yang ingin mempertahankan imannya dari tipu daya yang menyesatkan.