Ketidakmampuan berkelamin selepas perkahwinan: sudut pandangan psikodinamika. - Md Rosli, Najwa Hanim; Ramli, Rusyainie (2020)
Kes yang dibentangkan berkaitan dengan sepasang suami isteri yang gagal melakukan hubungan seksual untuk beberapa tahun pertama perkahwinan mereka, dan pada tahun-tahun seterusnya sepanjang perkahwinan mereka, mereka hanya mampu melakukannya untuk beberapa kali. Mereka berdua akhirnya berpisah memandangkan masalah seksual mereka berpanjangan yang menyebabkan ketidakharmonian dalam rumahtangga mereka. Walaubagaimana pun, kedua-dua masalah seksual yang dihadapi mereka selesai setelah mereka berkahwin lain. Faktor-faktor yang menyebabkan kegagalan untuk mereka menyelesaikan masalah seksual mereka dan bagaimana kesemua faktor ini memberi kesan ke atas mereka dalam pemilihan pasangan baru dibincangkan dari sudut pandangan psikodinamika.