Kitab fikah Mazhab Syafie jilid 7 - Omar, Anwar Fakhri (Pustaka Salam Sdn Bhd, 2010)
Buku ini menghuraikan persoalan fekah berdasarkan pandangan yang ada dalam Mazhab Syafie. Tajuk-tajuk perbincangannya disusun secara sistematik untuk memudahkan kefahaman pembaca. Perbincangan di dalam jilid ini meliputi Bab Syufah, pajak, pinjamna,syarikat, pelaburan, simpanan, penemuan, gadaian, jaminan, perwakilan, paksaan, rampasan.