Jangan baca al-Quran daripada telefon? - Abdul Rahim, Abdullah Bukhari (Kumpulan Utusan (M) Sdn. Bhd., 2019)
Perkembangan teknologi moden yang bergerak seiring perkembangan ilmu sewajarnya dimanfaatkan sepenuhnya oleh umat Islam. Membaca al-Quran menggunakan telefon pintar tidak harus ditolak kerana ia memudahkan urusan membaca dan mendengar al-Quran di mana sahaja berada. Pembukuan al-Quran dalam bentuk mushaf juga merupakan inovasi para sahabat selepas kewafatan Rasulullah. Bersederhanalah dalam semua perkara termasuk mengaplikasikan teknologi dalam ibadah.