Keciciran vaksin: apa yang ibu bapa perlu tahu - Jamani, Nurjasmine Aida; Ismail, Izwan Effendy (Malaysian Medical Gazette, 2019)
Program Imunisasi Kebangsaan telah diperkenalkan sejak tahun 1956 lagi. Sejak itu, program ini berjaya menurunkan kadar kejadian penyakit cegahan vaksin seperti difteria, batuk kering, polio dan batuk kokol.