Kemusykilan remaja: 300 soal jawab - Malik, Maszlee; Mohd Noor, Mohd Ali (Karya Bestari Sdn. Bhd., 2005)
Usia remaja merupakan waktu peralihan yang banyak menguji keimanan. Ini kerana di peringkat usia sebegini, anda mudah terpengaruh dengan sesuatu perkara tanpa memikirkan buruk baiknya. Adakalanya, untuk bertanya sendiri sesuatu masalah yang dihadapi terasa malu, jadi dipendamkan sahaja persoalan itu tanpa mendapat jawapan yang tepat.