Yaşarken Kaybolmadan=Living without disappearance - Kayadibi, Saim (MEKA Gazetecilik Basım Yayın San. ve Tic. Ltd. Şti., 2017)
Yaşam öyle hızlı akıp gidiyor ki, buna bağlı olarak gündemdeki konular da o derece hızlı kayıp gidiyor, neye odaklanacağını, neye odaklanması gerektiğinin farkında olmazsa insan bir filim şeridinin resimleri arasında yok olmaya mahkûm görüntülerden ibaret kalıveriyor. Akıntıya kapılıyor bir bakıma. Her şey bütün cansızlığıyla yok oluşa doğru kayıp gidiyor.