Yunus Emre'nin yolu=The way of Yunus Emre - Kayadibi, Saim (MEKA Gazetecilik Basım Yayın San. ve Tic. Ltd. Şti., 2017)
Ölümsüzlük gıdasından tadıp suyundan içenler, ne bu fâni dünyada, ne de ebedi dünyada yokluğa açılan ölümle yüzleşirler. Ölüm her ne kadar bir boyuttan başka bir boyuta geçiş seremonisi olsa da ölümsüzlüğü tadanlar için bu seremoni de yaşanmamış gibidir. Ölürken yeniden doğup, zaman ötesini aydınlatan ruhlar için ölmek diye bir mefhum olabilir mi hiç? Ölüm de yaşam da birdir o ruhlar için. Yaşarken de aydınlatırlar, bizim anladığımız mânâda ölürken de aydınlatırlar, öldükten sonra da aydınlatmaya devam ederler. Bir cesetten ziyade bir nurdur onlar.