Halatuju Bahasa Arab di Malaysia dan rantau Asia Tenggara: Peranan Pusat Pendidikan ISESCO di Malaysia - Chik, Abdul Rahman (2016)
Perancangan strategik bagi hala tuju Bahasa Arab di Malaysia dan rantau Asia Tenggara. ISESCO bersama KUIS dan kepakaran Malaysia untuk merangka hala tuju dan perancangan pengembangan Bahasa Arab di rantau ini. Kaedah SWOT dibincangkan bersama maqasid awlawiyyat/prioroty.