Politik, kepimpinan dan isu-isu semasa: dapatan perbincangan kumpulan fokus di Kelantan, Terengganu dan Pahang - Mokhtar, Tunku Mohar; Syed Abdullah Idid, Syed Arabi; Nordin, Mohamad Sahari; Ismail, Nik Ahmad Hisham; Tengku Mohd Azzman, Tengku Siti Aisha (2015)
Kajian ini adalah sebahagian dari kajian besar pilihanraya di Negara ini yang dijalankan pada tahun 2015. Bahagian kajian ini mengkaji isu-isu semasa dan pandangan-pandangan terkini mengenai kepimpinan, parti-parti politik dan juga pilihanraya di tiga negeri: Kelantan, Terengganu dan Pahang. Dua daripada negeri-negeri ini mempunyai populasi pengundi Melayu yang tinggi, iaitu di Kelantan dan Terengganu.