Fiqh Sunnah Imam Syafie: pedoman dalam kehidupan (terjemahan At-tahzib fi adillati matn al-ghayah wa al-taqrib) - Al-Asfahani, Abu Syuja' Ahmad Ibn al-Husain; Al-Bugha, Mustafa Deeb (Al-Hidayah Publication, 2011)
Kitab Fiqh Al-Sunnah Imam Syafie ini adalah sebuah kitab fiqh yang sepatutnya dimiliki dan dibaca oleh setiap individu Muslim dalam mendalami pengetahuan Fardu 'Ain dan fardu Kifayah. Perbahasan dan kandungannya yang lengkap dan mantap merangkumi hampir kesemua aspek amalan dalam kehidupan seharian seperti solat, puasa, zakat, haji, fara'id, hukum-hukum jinayat dan muamalat serta banyak lagi....