Bu devrim farklı devrim (This revolution is a different revolution) - Kayadibi, Saim (Memleket İletişim A.Ş, 2011)
Mısır devrimini iyi tahlil etmek lâzım. Sağlıklı bir bakış açısıyla, doğru okumalarla devrimin gerçek ruhu tesbit edilebilir. Yanlış, eksik, saptırılmış, maksatlı okumalar bazı çevrelerin hâlâ gelişmeleri hafife aldığının; gerçekleri görmek istemediklerinin apaçık itirafı. “Bakar-kör” olmanın geçici mutluluğu. Bütün diktatörlerin, baskıcı yönetimlerin, halkı hafife alan Tiranların kendi güçleri karşısında halkın hiçbir gücünün olamayacağı aldatmacası ile avundukları bakar-körlük: “Halk’da kim oluyor,” “Ezer geçeriz.” “Birkaç milyonu feda ederiz.” gibi halk düşmanlığı. Ama yanlış hesap meydanlardan döner. Halkın gücünün farkına onlar ancak tepe taklak, alaşağı edildikleri zaman varabilirler.