İslâm Ekonomisi: Üç Sabite (Islamic Economics: Three Facts) - Kayadibi, Saim (Memleket İletişim A.Ş, 2011)
İslam Ekonomisi hâlâ özel bir bilim dalı olabilme yolunda mücadele etmektedir. İslam bankacılığı ve Finansı konusunda da yeterli, tatmin edici, ontolojik, epistomolojik ve axiologic dayanaklarının sabitlenememesinden dolayı uzmanları arasında da ortak duruş sergileyecek bir bakış açısı henüz oluşmuş değil.