Ensiklopedia kemukjizatan sains dalam Al-Quran dan Al-Sunnah (translation of Mawsu'at al-i'jaz al-'ilmi fi al-Qur'an al-karim wa-al-sunnah al-mutahharah) - Ahmad, Yusuf al-Haj; Abu, Maula; Hana, Abu; Irawan, Agus (Al-Hidayah Publications, 2009)
Buku ini memaparkan aspek keajaiban sains di dalam al-Quran dengan harapan agar umat Islam berusaha lebih giat lagi membekali diri mereka dengan ilmu sains seperti yang telah dilakukan oleh saintis muslim silam.