AMSU5103: Kaedah pengajian Usuluddin - Mamat, Ismail (Open University Malaysia, 2011)
Buku ini membincangkan berkaitan kaedah disiplin pengajian Usuluddin berasaskan sumber al-Quran dan hadis. Topik perbincangan mencakupi pelbagai aspek pengajian yang berkaitan dengan tauhid, akidah serta pemikiran manusia. Fokus perbincangan adalah mengenai isu melalui dimensi klasik dan moden.