Mengajar anak berkawan, perkembangan fikiran, komunikasi beri keyakinan kepada kanak-kanak bergaul - Badzis, Mastura (Berita Harian, 2013)
Anak lelaki saya sudah memulakan persekolahan di TADIKA tahun ini. Saya menghantarnya ke TADIKA berasa ragu-ragu dia akan mengalami situasi seronok apabila bertemu rakan baru. DI rumah, dia agak aktif bermain dan bercakap dengan adiknya berusia muda dua tahun. Apa yang mengejutkan saya, gurunya memberitahu, dia sangat pendiam dan tidak fokus langsung terhadap persekitaran di TADIKA, sebaliknya, asyik bertanya apa yang dia boleh buat untuk membantu guru, selain langsung tidak mahu bergaul dengan rakan sebayanya. Apakah yang tidak kene dengan anak saya?. Kak Mimi.