Abdürreşid İbrahim Efendi’yi bir Japon’dan öğrenmek (To know Abdurrashid Ibrahim Afandi through a Japanese) - Kayadibi, Saim (Memleket İletişim A.Ş, 2012)
Bitmez tükenmez enerji ve dinamizmle dört kıtada İslâm’ın yayılması için cihâdın zamana uygun versiyonunu sonuna kadar kullanıp tek başına bir ordu gücünde olan halk kahramanı Türk asıllı bir Özbek’ten söz ediyorum. Adı Abdürreşid İbrahim Efendi. Konya’nın Cihanbeyli ilçesinin Böğrüdelik köyünde ikamet etmesinden dolayı Konyalı da diyebileceğimiz, hayatı her bir Müslüman’a örnek olması gereken eşsiz mücâhid, âlim, fâzıl, seyyah, yazar, devlet adamı, uluslararası ilişkiler dehası bir şahsiyet.