Solat biar lama, jangan hanya sepatah - Abdul Rahim, Abdullah Bukhari (Media Mulia Sdn. Bhd., 2026)
“Sabar itu bercabang tiga. Sabar menghadapi bencana, sabar melakukan kebaikan dan sabar meninggalkan maksiat. Antara cabaran dalam bulan Ramadan ialah sabar untuk berdiri lama solat kepada Allah dan sabar tidak mencari solat paling pendek.”