Tuisyen siang malam, kenapa masih tidak faham? - Abdul Ghani, Azril Shahreez; Abu Bakar, Yasrul Izad (Radio Televisyen Malaysia, 2026)
Belajar bukan sekadar menghafal lama; kefahaman datang bila anak boleh kaitkan dan terangkan semula ilmu. Latih anak berfikir melalui perbincangan dan aktiviti, bukan pengajaran pasif; itu bina pemikiran kritikal. Tanya soalan bermakna seperti "apa yang menarik hari ini?" untuk galakkan mereka jelaskan dan fahami sendiri.