Sejauh mana tahap kebersihan dalam sektor makanan dan minuman? - Md Saad, Norma (Media Mulia Sdn. Bhd., 2026)
PENJAGAAN kebersihan dalam sektor perusahaan mikro makanan dan minuman (F&B) adalah amat penting bagi memastikan kesihatan awam terpelihara. Walaupun beroperasi pada peringkat skala kecil, perusahaan makanan dan minuman mikro berpotensi menjadi punca pencemaran yang ketara sekiranya piawaian kebersihan tidak dipatuhi. Dengan interaksi rapat antara pengendali makanan dan pengguna, sebarang kelonggaran dalam kebersihan, amalan pengendalian makanan, atau sanitasi peralatan boleh menyebabkan penularan penyakit bawaan makanan. Pematuhan terhadap amalan kebersihan yang baik…