Ambil iktibar situasi negara jiran - Abd. Aziz, Norazilee (Media Mulia Sdn. Bhd., 2025)
Baru-baru ini berlaku rusuhan di negara jiran sejak 25 Ogos lalu amat membimbangkan. Peristiwa tersebut mengingatkan kita bahawa jurang sosial bukan sekadar soal angka dalam buku ekonomi tapi tekanan hidup yang boleh menghakis kesihatan mental dan kewarasan berfikir rakyat. Dalam sejarah peradaban manusia, kepimpinan sentiasa menjadi asas kepada jatuh bangun sesebuah bangsa. Tidak kira di mana pun kita berada, pemimpinlah yang menjadi pengemudi arah, mengemudi bahtera rakyat agar tidak karam.