Peranan penting IPT bentuk masa hadapan negara - Abd. Aziz, Norazilee (Media Mulia Sdn. Bhd., 2025)
Penghujung tahun lalu berlangsung Program Karisma Pemikir Madani. Fikir ummah diangkat sebagai tema bagi merealisasikan enam teras utama madani iaitu kemampanan, kesejahteraan, daya cipta, hormat, keyakinan dan ihsan demi kelangsungan ummah. Program anjuran bersama Akademi Kenegaraan Malaysia (AKM) dan Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM), menghimpunkan 200 peserta dalam kalangan akademik dan pentadbir UIAM, AKM dan Kementerian Pendidikan Tinggi (KPT). Program bertujuan untuk memberi pendedahan kepada pengurusan universiti, akademik dan pentadbir.