Mengejar kebahagiaan yang hakiki, ibrah dari kisah Yusuf a.s. - Fatah Yasin, Raudlotul Firdaus; Ahmad Arif, Ahmad 'Ataul Quddus (Yayasan Dakwah Islamiah Malaysia, 2024)
Tidak ada yang dapat menafikan bahawa setiap makhluk Allah yang bernama insan tanpa mengira latar belakang agama, bangsa, tahap pendidikan dan kewangan mahupun kedudukan dari serata dunia mengimpikan kebahagiaan. Bahkan, tidak keterlaluan untuk dikatakan bahawa seluruh upaya dan kudrat yang dikerahkan sepanjang hayat seorang insan adalah untuk mencapai nikmat kebahagiaan mengikut pengertian dan kefahaman masing-masing.