Program Bahasa Antarabangsa Memperkukuh Pemikiran Global Pelajar - Mohd Noor, Muhammad Nazirul (2025)
Kesedaran terhadap kepentingan penguasaan bahasa asing semakin meningkat dalam kalangan generasi muda, lebih-lebih lagi dalam era globalisasi yang menuntut kebolehan komunikasi merentas budaya dan sempadan. Selaras dengan aspirasi ini, Kulliyyah Pelancongan Mampan dan Bahasa Kontemporari, Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) Kampus Pagoh telah menganjurkan program Jendela Dunia Bahasa Antarabangsa, dengan kerjasama Sekolah Menengah Agama Shamsuddiniah (SMAS).