Tasawuf di alam Melayu - Mohamad Nasir, Mohamad Nasrin (Kenyalang, The Biblio Press, 2025)
Tasawuf Melayu membawa pembaca menyusuri sejarah panjang perjalanan rohani dan falsafah kerohanian umat Islam di Alam Melayu. Buku ini menceritakan bagaimana ajaran tasawuf berkembang di Nusantara sejak abad ke-16 hingga ke-20, melalui tokoh-tokoh besar seperti hamzah Fansuri, Shams al-Din al-Sumatra'i, Nur al-Din al-Raniri, Abd al-Ra'uf al-Singkili dan ramai lagi yang menjadi rujukan dalam dunia ilmu dan kerohanian.