Sekolah selamat bukan sekadar janji - Mohd Yusof, Danial (Media Mulia Sdn. Bhd., 2025)
PADA Oktober lalu, Kementerian Pendidikan (KPM) mengumumkan 11 langkah tambahan bagi menangani isu keselamatan murid dan disiplin pelajar di sekolah. Antara langkah tersebut termasuk penambahan peruntukan pemasangan kamera litar tertutup (CCTV), penempatan lebih ramai guru kaunseling serta kerjasama rapat dengan Polis Diraja Malaysia (PDRM). Namun, dalam masa yang sama, sebuah gerakan sivil, Gerakan Sekretariat Sekolah Selamat (SSS) menyerahkan memorandum kepada Menteri Pendidikan, Fadhlina Sidek dengan 10 tuntutan mendesak, termasuk penggubalan…