Garis Panduan Audit Akreditasi : Bidang Kejuruteraan & Seni Bina - Kumpulan Fokus Khas, Kejuruteraan dan Seni Bina; Hashim, Azman; Gono, Kamariah; Jan Mohamad, Radia Banu; Muhamad, Sukmawati; Zakaria, Nik Masriza; Amir Sariffudin, Najwani; Yusof, Siti Khairiah; Sujak, Ulya; Mohamad, Asiah; Othman, Norhamimi; Rojikin, Hanani; et al. (Perpustakaan Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah, 2025)
Dalam Mesyuarat Majlis Ketua Pustakawan Bil. 2, 2016 telah diputuskan penubuhan Kumpulan Fokus Khas Kejuruteraan dan Seni Bina bagi Universiti Awam yang menawarkan program Kejuruteraan dan Seni Bina. Tujuan penubuhan adalah untuk meningkatkan jaringan kolaborasi di antara Universiti Awam yang menawarkan program yang sama, mencapai kesepakatan dalam menangani masalah dan sebarang isu berbangkit, perkongsian pintar antara Universiti Awam dalam usaha menyahut saranan Kementerian Pengajian Tinggi (KPT) dalam konsep kesepunyaan dan keserakanan.